KÖY TEREYAĞI İNEK SÜTÜNDEN ÜRETİLMİŞTİR
400 GR DIR
Çamlıhemşin İlçemizin köylerinde, tamamen doğal koşullarda otlayan ineklerin süt kaymakları, yayıkda (yöremzideki ismi ğeneçi) tereyağı haline getirilmektedir. Yöremize göre Köy, Türkiye'mizin bir çok ilçesine göre yayla denebilecek yükseklikte bulunan köylerimiz de elde edilen bu tereyağımızı, mutfakta yapacağınız her üründe kullanabilirsiniz. Sağlık açısından çok faydalı olan tereyağı Dünya Sağlık Örgütü tarafından da özellikle ilk 2 yaş dönemindeki çocukların, yağda çözülen A, D, E, K vitaminlerinin emilimini kolaylaştıran temel yağ asitleri açısından zengin besinlerle, özellikle de süt yağı açısından zengin tereyağı ile beslenmesinin önemli olduğunu gösteriyor. Kemik ve Diş gelişimi açısından da oldukça faydalı olan Köy Tereyağı kokusu ve köpüğü ile sizleri mest edecektr. Yayık Köy Tereyağının tuz ölçüsü her seferinde farklılık gösterebilir. Yöremizde genellikle tuzlu yapılır.
Doğal tereyağının kullanım ömrü diğer tereyağlarına göre daha uzundur. 6-8 ay dolapta bekletilebilir.
+4 derece buzdolabında muhafaza edilmesi öeneriliir.